Phil Spencer si přeje, aby hráči přestali řešit konzolovou válku a užívali si dobré hry na jakémkoliv zařízení. Šéf Xboxu apeluje na fanoušky a je přesvědčen, že to pomůže hernímu průmyslu.

Jako děti se hádáme o hračky na pískovišti. Když vyrosteme, mnoho z nás se hádá o to, která platforma je lepší. Snad každý se už někdy setkal s konzolovou válkou, kdy mezi sebou slovy bojují příznivci PlayStationu, Xboxu, Nintenda i PC. Phil Spencer, vedoucí Xbox divize, už má této nekonečné bitvy plné zuby a apeluje na hráče, aby ji ukončili a užívali si dobré hry na jakémkoliv zařízení.

Phil Spencer je přesvědčen, že agrese fanoušků jedné společnosti proti ostatním ničemu nepomůže a nejlepší pro herní průmysl by bylo, kdyby hráči fandili dobrým hrám bez ohledu na platformu.

Přečtěte si také: Exkluzivity jsou v rozporu s tím, o čem je hraní her. Šéf Xboxu kritizuje strategii PlayStationu

„Myšlenka, že některé společnosti musí uspět a jiné musí selhat, aby průmysl mohl růst, nepomáhá hrám dosáhnout potenciálu, který mají. Měli bychom tomuto odvětví pomoci růst a popostrčit tvůrce, aby nesli největší rizika, která mohou. Když vyjde skvělá hra, měli bychom jí tleskat, ať už vyjde pro PC, PlayStation nebo Switch,“ prohlásil Phil Spencer v rozhovoru s The Washington Post.

„Měli bychom se zaměřit na tohle odvětví, které milujeme a postarat se, aby neustále rostlo. Měli bychom ho chránit před problémy, které má. Energii bychom měli dát do něčeho jiného než hádek o tom, že můj kus plastu je lepší než tvůj kus plastu. Nemyslím si, že by to byla produktivní konverzace,“ dodal Spencer.

Ve stejném rozhovoru se Spencer vyjádřil k možnému navýšení cen her. Řekl, že o správné ceně rozhodnou zákazníci.