O očekávaném Horizon: Zero Dawn 2, resp. pokračování úspěšného prvního dílu z roku 2017, toho v poslední době slýcháváme hodně. Zejména díky řadě inzerátů na nejrůznější pozice v Guerrilla Games, kteří mj. hledají třeba scénáristy, jak jsme informovali v dnešním Stručně.

Do celého mixu se zapojil i web VideoGame Chronicles, v poslední době známý především pro sérií nejrůznějších leaků a úniků. Těmi nejnovějšími jsou informace právě o Horizon: Zero Dawn 2. Podle jejich zdrojů měl druhý díl vyjít ještě na PlayStation 4, ale vývoj se pak plně přesunul na next-gen PlayStation 5, přičemž vývoj měl začít krátce po vydání prvního dílu.

Podle všeho má být Zero Dawn 2 naprosto gigantický s mnohem větším důrazem na svobodu a také bychom se měli dočkat kooperace. Zda půjde o plnou kooperaci či jenom nějaký mód ale není jasné. Kooperace přitom měla být součástí už první dílu, ale nakonec byla upozaděna - a ve finále vystřižena - aby se tým mohl věnovat jiným částem hry. S tím, že později měla také vyjít nějaká menší stand-alone hra čistě zaměřená právě na kooperaci, k tomu ale zatím nedošlo a není úplně jasné, zda vůbec dojde v budoucnu.

Na závěr je tu ještě informace, že Guerrilla Games plánují ze série udělat trilogii. Pokud bude druhý díl stejně úspěšný jako ten první, Horizon: Zero Dawn 3 bychom mohli zjevně s jistotou očekávat. Do té doby se můžeme těšit na druhý díl, vydání kompletní edice na PC v průběhu léta a chystaný komiks taktéž na léto, který bude zasazený po událostech původní hry.