Nové The Sims už to nebude mít tak jednoduché. Hned několik tvůrců chystá konkurenci velice oblíbeného simulátoru života. K dříve představeným hrám Life by You od Paradoxu, Inzoi od Kraftonu a Paralives od nadšeného fanouška se přidávají veteráni Firaxis Games.

Jake Solomon a Will Miller založili v americkém Marylandu firmu Midsummer Studios, kde pracují na simulátoru života. Tvůrci série XCOM a Marvel's Midnight Suns se chtějí pokusit oživit tento žánr.

Přidal se k nim bývalý producent a režisér The Sims Grant Rodiek (známý jako SimGuru Grant). Ten dokonce vedl projekt Rene, pokračování The Sims 4. Celý tým doplňují další bývalí vývojáři Firaxisu.

Jejich nový titul zatím nemá odhalen název.

„Nejlepší příběhy ve hrách píšou hráči,“ je přesvědčen Solomon. „Ve studiu Midsummer vytváříme simulátor života zaměřený na drama moderního života, kde naši hráči budou psát smysluplné příběhy jen tím, že budou hrát, a pak se o tyto příběhy podělí se světem,“ dodal.

Veteráni se opírají o počáteční investici ve výši 6 milionů dolarů. Mezi investory jsou společnosti Tirta Ventures, Betaworks Ventures, 1Up Ventures, F4 Fund, Krafton a Day Zero Productions.