Pomalu, ale jistě se blíží konec roku. Vyšla celá řada zajímavých her a my hráči teď můžeme prostřednictvím 41. ročníku Golden Joystick Awards rozhodnout o ultimátní hře roku 2023.

Hlasovat můžete až pro pět titulů, kdy první získá pět bodů, druhý čtyři body... Novináři nominovali největší a nejzajímavější hry. Mezi nimi je Nintendo Switch exkluzivita The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, PlayStation 5 novinka Marvel's Spider-Man 2, vesmírné dobrodružství Starfield a velkolepé RPG Baldur's Gate 3.

Dále nadcházející survival horor Alan Wake 2, Dead Space Remake, Assassin's Creed Mirage, Lords of the Fallen, Resident Evil 4 Remake, Sea of Stars, Hi-Fi Rush nebo Street Fighter 6.

Rozhodnout můžete také o nejlepším hlavním herci/herečce a o nejlepší vedlejší roli. V první kategorii je například Ilkka Villi jako Alan Wake, Cameron Monaghan jako Cal Kestis ve Star Wars Jedi: Survivor, Nadji Jeter jako Miles Morales v Marvel's Spider-Man 2 nebo Yuri Lowenthal jako Peter Parker. O cenu za vedlejší roli se uchází Laura Bailey (Mary Jane Watson), Cissy Jones ze Starfieldu, Idris Elba z Cyberpunk 2077: Phantom Liberty nebo Neil Newbon a Amelia Tyler z Baldur's Gate 3.

Pro své favority v podobě her, herců a hereček můžete hlasovat do 30. 10. 2023. Výsledky budou vyhlášeny 10. 11. 2023.

INDIAN je oficiálním českým partnerem Golden Joystick Awards 2023. Živě u nás budete moci sledovat vyhlášení. Samozřejmě s českým komentářem.