Po více než deseti letech, co první díl Farmville zaujal mnoho lidí na Facebooku, přichází společnost Zynga s oznámením Farmville 3. Hra vyjde 4. 11. tohoto roku na mobilní zařízení s operačními systémy iOS a Android, stejně tak na počítače s Mac.

Moc podrobností v současné době neznáme. Tisková zpráva avizuje, že srdcem každé farmy jsou zvířata. Proto ve Farmville 3 najdete přes 150 druhů zvířat k chovu a prodeji na trhu. Chybět nebude přátelská lama alpaka a o něco méně přátelský tygr. O zvířata se budete muset starat, chovat je a ošetřovat a pečovat o mláďata. Když budete dostatečně dobří, můžete si odemknou vzácná speciální plemena, která vdechnou vaší malebné farmě exotický život.

Vývojáři se zmiňují také o návratu postavy jménem Marie, která se může spolehnout na pomoc třiceti pomocníků s různými dovednostmi; specializují se na pečení, rybaření, kácení stromů a další řemeslné práce. Pomocníky si budete najímat a zvyšovat jejich úroveň dovedností, aby jejich práce byla stále efektivnější.

Novinkou v sérii je proměnlivé počasí s děsivými mraky a sněhovými přeháňkami. To bude stěžovat sklizeň i rybaření. Připravit se máte na to, že farma je vaše. Můžete si vybrat, kde a co postavíte, změnit vzhled své farmy pomocí stovek dekorací a vybírat z různých stylů a barev jednotlivých budov. Vše s cílem, aby vaše farma byla jedinečná.

Do Farmville 3 se můžete předběžně zaregistrovat na oficiálních stránkách. Já už jen dodám, že s původním Farmville se hráči museli rozloučit 31. 12. 2020.