Zahrajeme si letos na PlayStationu 5 očekávané pokračování Death Stranding? Datum vydání druhého dílu odhaleno nebylo. Místo něho Hideo Kojima poskytl informace o stavu vývoje hry a podělil se s fanoušky o tom, co vše ho v letošním roce čeká.

„Tento rok bude dalším rokem souběžného vývoje DS2 a OD,“ informoval Kojima a připomenul práce na tajemném hororu. U Death Stranding 2 chybí některé automatické dialogy. Potom začne nahrávání s japonskými dabéry. Automatické nahrávání dialogů je technika, která spočívá v opětovném nahrávání již natočených záběrů s cílem zlepšit zvuk prvních ukázek nebo přizpůsobit dialogy a zvuk vícejazyčným lokalizacím.

Kojima se dále svěřuje, že by se rád soustředil na tvorbu videoher a omezil své služební cesty, ale k tomu nedojde. Musí totiž natáčet sekvence OD, spolupracovat s Avengers (tak říká svým tvůrčím partnerům, včetně režiséra Jordana Peeleho), proměnit Death Stranding ve film a pracovat na dalších videoprojektech. K tomu všemu by rád ještě něco napsal a vrátil se k Hide Radiu.

„Bude to náročný rok, ale doufám, že si tento rok draka užijeme,“ dodal a poděkoval za podporu a popřál šťastný nový rok. Ve zprávě se můžeme podívat na nový koncept, kde vidíme změněného maskota Ludens, kterého doprovází drak.

Otázkou tak je, kdy Death Stranding 2 vyjde. Letošní rok v současné době jistý není. Hráči se přiklánějí nejdříve ke konci roku 2024. Spousta z nich očekává druhé dobrodružství až v roce 2025.