Sliby se mají plnit, a hlavně o Vá…, hlavně o začátku novopadu (listopadu/novembra). V komentářové sekci našich webových stránek jste si říkali o přiblížení našeho herního média potřebám publika a my jsme se to rozhodli dodržet. Oprášili jsme tarotové karty, vyčistili sklíčka teleskopů, synchronizovali astroláby, a to jen pro to, abychom pro vás dokázali připravit seriózní horoskop pro tento týden (31. 10. až 6. 11.). Pojďme tedy na to!

KOZOROH (CAPRICORNUS) 22. 12. - 20. 1.

Pro Kozorohy je příznačná jejich cílevědomost. Jakožto zemské znamení se tradičně drží „při zemi“ a jsou jim vzdálené hry žánru sci-fi či fantasy. Dávají mnohdy přednost hrám, kde využijí své logické nebo strategické vlohy a díky svému hlubokému porozumění pravidel dokážou excelovat.

Pokud je budete chtít pozvat na herní rande, neuděláte chybu, když zvolíte například ze žánru real-time strategií. Jsou orientováni na výsledek a v ideálním případě i vítězství, takže hry s přílišnou mírou náhody by je mohly dokonce i frustrovat.

V současném týdnu jsou lidé narození ve znamení Kozoroha nepřízně ovlivněni Saturnem, jenž vstupuje do jejich souhvězdí. Jeho pomalé otáčky způsobují značnou nepřizpůsobivost a Kozorohové by se tak měli vyvarovat zkoumání nových titulů. Pokuste se tak vyhnout aktuálním slevám a raději si zahrajte nějakou oblíbenou hru z vaší knihovničky, kterou dobře znáte a možná v ní objevíte nové mechaniky, které vaše skóre vyženou do nebes.

VODNÁŘ (AQUARIUS) 21. 1. - 20. 2.

Vodnáři se nebojí plavat proti proudu, a proto bývají častým zdrojem inspirace pro své okolí, ale také jim mnohdy hrozí, že ačkoliv jsou považováni za vzdušné znamení, často se dokážou spálit. Nezřídka je tak najdete, jak brouzdají žebříčky právě populárních her a rozvažují, co vyzkoušet zrovna teď. Jejich tipy na to, co si zahrát při večerním pofelu na Discordu tak mohou být divoké, ale dokážou překvapit odhadnutím trendu mnohem dříve, než se z nového titulu stane mainstream. Partnera Vodnáře dokážete vždy potěšit tím, že mu představíte hru, o které ještě neslyšel a rád se vám poté odmění dalším tipem. Překvapit je ovšem může často být velice náročné.

Po dlouhá léta se věřilo, že planetou znamení Vodnářů byl Saturn, jenž právě vstupuje do jejich ascendentu a mohli by tak být sváděni jeho podzimní tlumící náladou. Ač tak Vodnáři budou svádění k letargii a mnohdy snad nebudou chtít ani zapínat své konzole a počítače, rozhodně jim to nebude svědčit. Domovskou planetou Vodnářů je totiž Uran a ten je dokáže v současném týdnu ovanout takřka revolucionářskými nápady. Je tak pro ně ideální čas vyvolat na oblíbeném serveru wipe, založit novou gildu anebo snad i mírným násilím vnutit partě úplně novou hru. Pomoc by při tom měli hledat u Býků, jejichž průbojnost by jim mohla podobná snažení usnadnit.

RYBY (PISCES) 21. 2. - 20. 3.

Tichá voda břehy mele a stejně tak tichá Ryba dokáže jako žralok pomocí svých instinktů podemlít lži nepřátel a zkousnout jejich hlavy. Hráči narození ve znamení Ryb většinou chovají tiše a v online zápasech nemají tendenci trash-talkovat své protivníky. Jejich největší silou je intuice a vězte, že pokud proti vám budou stát na lajně, schování do křaku vám nebude stačit, protože to bude první místo, kam se půjdou podívat.

Pokud se je budete pokoušet obelhat v nějaké susy hře, vězte že vaše lži spláchne do odpadu jako tsunami. Slabou stránkou Ryb jsou ovšem emoce a pokud si je budete chtít naklonit, rozhodně pookřejí u her se silným emotivním příběhem. Společné hraní Life is Strange tak rozhodně může být dobrou cestu k získání platinového achievementu, jejich srdce.

Souhvězdí Ryb právě dominuje Jupiter, který je povzbuzuje k růstu a porozumění. Nezvykle dobře se tak Rybám bude dařit ve hrách jako je Agar.io anebo v klasickém stařičkém hadovi. Svůj současný růstový potenciál by ale měly využít co nejlépe a je tak pro ně vhodný čas i k tomu, aby vylevelovy své sekundární postavy.

BERAN (ARIES) 21. 3. - 20. 4.

Ohniví Berani si vždy dokážou prosadit to, po čem skutečně touží. Naplňování aspirací jejich simíků tak zvládají levým zadním kopýtkem. Hráči a hráčky narození ve znamení Berana bývají silně ovlivňováni vlivem Marsu a ten se právě nachází v celkem těsné blízkosti od Země. Je tak naprosto ideální čas si vyzkoušet vesmírné explorativní hry jako je Surviving Mars. Jejich svéráznost a ambiciózní objevitelskou duši by mohli využít i u No Man’s Sky.

Berani bývají velcí romantici a rádi své partnery překvapí nějakým gestem, stejnou měrou ovšem dovedou být zahledění sami do sebe tak, že na vás trošku zapomenou. Život s Berany je tak trochu jako na horské dráze v Roller Coaster Tycoon, občas je skvělý a občas se vám zvedne žaludek.

BÝK (TAURUS) 21. 4. - 21. 5.

Hráči narození ve znamení Býka bývají zarputilí a mnohdy naprosto neúnavní. Jejich spřízněným živlem je země, ve které se dovedou neúnavně vrtat. Na shánění drahých kovů v Minecraftu tak nenajdete nikoho lepšího. Býci bývají i velmi odpovědní a ostatní k nim často vzhlíží. Dařit by se jim v tomto týdnu mělo obzvláště ve spojení s Vodnáři, kteří je mohou popostrčit z jejich komfortní zóny, což by jim teď značně prospělo.

Býci totiž mají často tendenci „pracovat“ i ve svém volném čase. Mohou tak inklinovat k simulačním hrám jako je Bus Simulator, Farming Simulator či Euro (American) Truck Simulator. Na tom samo o sobě není nic špatného, jen je to může svádět ke zbytečnému samotářství. Brzy ale bude vycházet například Goat Simulator 3, ve kterém by se Býkům mohlo extrémně dařit, a dokonce by se vyřádili i v kooperaci.

BLÍŽENCI (GEMINI) 22. 5. - 21. 6.

Blíženci by se nejraději rozpůlili a hráli úplně vše, času se jim na to mnohdy ale nedostává. Jedná se o vzdušné znamení a jejich přelétavost nad hrami různých žánrů je pověstná. Rádi hrají hry staré, nové, sportovní, násilné, příběhové, taktické, a to vše klidně dovedou vystřídat v jednom dni. Odehrát něco od začátku do konce je pro ně extrémně náročné a snaha dohrát titul na všechny achievementy/trofeje se rovná téměř sebevraždě.

Hráčům narozeným ve znamení Blíženců by se teď mělo dařit v týmových hrách a pokud dokážou svou tvůrčí sílu koncentrovat do jediné hry, může se jim podařit povyskočit do vyššího tieru ligy. Je tak ideální čas upevnit si svou pozici v goldu.

RAK (CANCER) 22. 6. - 22. 7.

Chytit raka je pěkná otrava, doslova. Ovšem chytit Raka jako přítele do bitvy, to už je jiná! Raci v sobě dokážou skloubit jak logické vnímání, tak velkou dávku empatie. Nejlépe se jim tak v MOBA hrách bude dařit v džungli či řece, odkud instinktivně mohou skákat mezi linkami a pomáhat svým přátelům. Rádi si zakládají na dobrých vztazích, a tak se nemusíte bát, že by vás někdy podvedli.

Z nebeských těles je Rakům nejblíže Měsíc, jenž jim zvláště za propařených večerů dodává potřebnou sílu. Koncem tohoto týdne se bude blížit úplněk, a to by mohlo u Raků vyvolávat silnou nedočkavost, tu by ale mohl zahnat například u Call of Duty: Modern Warfare 2.

LEV (LEO) 23. 7. - 22. 8.

Hráči, jenž se narodili ve znamení Lva, jsou rodilými vůdci a přirozeně je tak naleznete jako kapitány hvězdných lodí, vedoucí gild nebo jako neomylné vojevůdce v bitvách Total Waru. Rádi se chlubí tím, kolik národů si již dokázali podmanit, ale raději se jim nepokoušejte nic vytknout. Dokážou být děsiví nepřátelé. Pokud stojí proti vám, je tak snadnější je podvést a přelstít než s nimi jít do otevřené konfrontace.

V probíhajícím týdnu by si Lvi měli dát pozor na goldy, tokeny a drahokamy ve svých peněženkách. Hvězdné těleso spojené se Lvi je Slunce, a to se právě nachází v jedné linii s Venuší i Zemí. Ženský vliv Venuše teď bude Lvi svádět k marnivosti a přílišnému zájmu o svou hřívu. Za doplňky ve formě tretek by teď mohli utratit zbytečné množství herních měn.

PANNA (VIRGO) 23. 8. - 22. 9.

Muži narození ve znamení Panny teď ostrouhají. Venuše, symbol ženskosti, nejkrásnější hvězda naší oblohy a nositelka lásky teď přeje Pannám. Ženy narozené pod ochranou Panny se teď dočkají náležitého obdivu a úcty. To samé ovšem platí i pro muže, pokud spolknou svou maskulinní masku, mohou si naplno užít obdivu svých přátel. Právě teď, je pro ně nejlepší čas na to, aby pomocí Battle Passu i mikrotransakcí koupili skin, po kterém již dlouho touží. Herní kumpáni budou potěšeni, že nový vzhled Pann bude dodávat sebedůvěru vlastnímu týmu a stejnou měrou bude i rozsévat strach u oponentů, kteří se budou bát, že nepřátelský tým je příliš OP.

Elementem Pann je země, na které skutečně pevně stojí. Pokud se tak Panna nemůže rozhodnout, jakou roli v týmové bitvě zastávat, tankem neudělá nikdy chybu. Ačkoliv působí křehce, nebojte se na ně naložit břímě odpovědnosti. Svou pozici neopustí.

VÁHY (LIBRA) 23. 9. - 23. 10.

Zrozenci Vah se vyznačují svým intelektuálním založením a vkusem na velmi specifický styl videoher. Nebojí se tak umělecky založených titulů a rádi sami přiřazují tomu co vidí vlastní význam. Ráno se dokážou zabavit čtením popisků předmětů v Dark Souls, odpoledne se rozplývat nad malebnou krásou Gris a večer poté půjdou filozofovat nad tím, jestli ta postavička ve Scorn, které utrhli hlavičku, symbolizovala přechod do puberty, nebo kritiku socialismu. 

Vahám pro tento týden doporučujeme držet se při zemi, jejich domovská planeta Venuše je právě v zákrytu Slunce a pokud budou Váhy moc vyskakovat z řady, mohou se snadno spálit. Nejlépe tak udělají, pokud se budou držet singleplayerových titulů.

ŠTÍR (SCORPIUS) 24. 10. - 22. 11.

Hráči narození ve znamení Štíra jsou v přímém protikladu s Býky. Jejich elementem je voda a rádi se tak oddávají hloubání a tichému zkoumání. Milují tak zkoumání hlubin Subnautiky, ale silní jsou dokonce i ve vodách Sea of Thieves, kde dokážou přátelům pomoci řešit logické hádanky díky své vytříbené intuici.

Oporu by tento týden měli Štírové hledat u Střelců, ti jediní budou schopni pochopit zvláštní náladu, která je teď přepadla. V kampaních je čekají důležitá rozhodnutí, jež budou mít závažné důsledky.

STŘELEC (SAGITTARIUS) 23. 11. - 21. 12.

V moderní astrologii se Střelci musí dělit o své místo na obloze s Hadonoši, kteří se nově považují také za zvířetníkové souhvězdí. Svou charakteristikou jsou si ale jak Střelci, tak Hadonoši velmi blízcí. Jsou pro ně důležité ideály a dodržování slova, a když tak zahlásí že půjdou vystřílet Béčko, rozhodně si to nerozmyslí v poslední chvíli. Pro jejich přímost a jistou hrubost s nimi může být trošku těžší vyjít. Pokud je budete chtít ohromit, rozhodně pomůže zásoba polských a ruských nadávek.

Hvězdným tělesem a parťákem střelců je Jupiter, který je teď bohužel daleko a v jejich sféře vlivu se spíše nachází Pluto. Střelci by se tak pro jistotu měli vyvarovat setkání v lobby s náhodnými cizinci, kteří by je mohli poňoukat k obchodování na šedém trhu.