Je tomu teprve pár dní, co jsme vás informovali o vlně spekulací, která se objevila okolo hororové hry Abandoned. Vše zažehli sami vývojáři ze studia Blue Box Game, když zveřejnili zavádějící příspěvek týkající se jména hry. Ten by měl totiž začínat na S a končit na L. To u spousty lidí evokovalo příchod nového Silent Hill, v jehož čele by měl stát Hideo Kojima. Na tento téměř neškodný příspěvek se následně nabalila hromada teorií a spekulací, o kterých si můžete přečíst v našem článku.

Přečtěte si také: Je hororovka Abandoned ve skutečnosti nový Silent Hill od Hidea Kojimy?

Blue Box Game Studios nadále tvrdí, že jejich hra nemá nic společného se Silent Hill či Hideo Kojimou. Proto se rozhodli uskutečnit živé vysílání s Q&A (otázky a odpovědi). Zde se pokusí zodpovědět na všechny otázky fanoušků a zároveň tak vyvrátit jakoukoliv spojitost s Hideo Kojimou a sérií Silent Hill.

Jsme malé indie studio se skutečnými lidmi,“ dočteme se v příspěvku. „Chceme udělat živé vysílání s Q&A, kde se můžete zeptat na všechny otázky, které vyjasní zmatek a spekulace.“

Ovšem tím hlavním, co by mohlo poslat veškeré spekulace ke dnu, je krátké video, ve kterém vystoupil vývojář Hasan Kahraman. V něm si můžeme povšimnout, že Kahraman má nizozemský přízvuk, a dozvídáme se, že není hercem.

„Chtěl jsem jen udělat toto rychlé video, abych se ukázal, že jsem skutečný člověk,“ řekl Kahraman. „Doopravdy nejsem spojen s Hideo Kojimou. Nejsem herec. Nepracuji na Silent Hill.“

Nakonec to vypadá, že vlna spekulací, která obklopila tento indie hororový titul, zůstane jen spekulacemi. Osobně bych si opravdu přál, aby toto byl jeden z Kojimových marketingů a dočkali jsme se konečně nového Silent Hill. I přes všechny spojitosti, které byly mezi Kojimou a Blue Box Game Studios nalezeny, se zdá, že se opravdu nic velkého nekoná.

Je to škoda, ale i tak se máme na co těšit. Abandoned má nabídnout jedinečný osobní herní zážitek a klást důraz na realistické zpracování. Zahrajete si v něm za Jasona Longfielda, který se probudí v tajuplném lese a na nic si nevzpomíná. Nebezpečí na sebe dlouho nenechá čekat a Jason bude muset bojovat o svůj holý život.

Pokud se nic nezmění, Abandoned dorazí exkluzivně na PlayStation 5 již koncem letošního roku. Hru si navíc užijete v nativním rozlišení 4K a při 60 snímcích za sekundu. Mezitím se neoficiálně mluví o vydání i na PC, ale to nebylo dosud potvrzeno.

Stačí vám tohle pro vyvrácení spekulací, které Abandoned obklopují? 25. 6. máme vidět nový trailer prostřednictvím speciální aplikace. Ta bude teprve zveřejněna.