Po dvou letech v předběžném přístupu vyšla plná verze vesmírného sandboxu Hardspace: Shipbreaker od tvůrců Homeworldu. Studio Blackbird Interactive u této příležitosti rekapituluje dosavadní vývoj a přidává launch trailer.

Verze 1.0 je dostupná nejen na Steamu pro PC, ale také v Microsoft Store v rámci předplatného PC Game Pass. Oproti early access verzi obsahuje třetí a závěrečnou část příběhové kampaně, možnost uložit hru při demontáži lodi, lepší vyvážení ekonomických prvků, lepší optimalizaci a achievementy v rámci Steamu.

Hardspace: Shipbreaker láká hráče na roli dělníka. Jde o takzvaného shipbreakera, který pomocí laserů a dalšího vybavení ve vesmíru rozebírá obrovské kosmické lodě. Nejprve je nutné si zakoupit práva na starou loď, poté do ní vyřezat vstupní otvory a pustit se do záchrany cenných materiálů a komponentů. Při tom všem je nutné být opatrný, abyste nezemřeli. Smrt je nesmírně nerentabilní.

Pochopitelně nechybí možnost vylepšovat své nástroje, helmu a oblek. Nebude to ale nic jednoduchého, protože hned na začátku hry dlužíte 999 999 999 kreditů.