Všichni nebudou mít to štěstí, aby se dostali do technického testu roguelike akčního RPG titulu Hades 2. Naštěstí na ně ve studiu Supergiant Games myslí a přinášejí dvouhodinové video s gameplay záběry a novými detaily.

Kreativní ředitel Greg Kasavin a šéf studia Amir Rao si zahráli první oblast, která je součástí technického testu před vydáním early access verze, a předvedli nové herní prvky, zbraně a nepřátele.

Tentokrát nebudeme hrát za Zagreuse, ale za dceru Hádese. Melinoë musí sebrat veškerou odvahu a zachránit svého otce, kterého pravděpodobně unesl titán Chronos. Vzhledem k tomu, že Melinoë je čarodějka, tak se změní i herní styl a dostupné zbraně. V testu jsou Witch Staff a Sister Blades. První z nich poškodí protivníky z dálky, zatímco druhou budou více využívat hráči upřednostňující agresivnější styl s rychlými útoky.

Na své cestě za zabitím Chronose narazíme na spoustu nových řeckých bohů, jako je Apollón a Hestia. Vrací se Poseidon, Démétér, Afrodita, Artemis nebo Zeus. Stejně jako v jedničce, tak i tady nám bohové propůjčí své schopnosti. Díky tomu bude každý průchod jedinečný. Underworld prošel několika změnami a vyskytují se v něm noví nepřátele. Zatím víme o Howlerech s pronikavým a velice nebezpečným křikem.

Technický test probíhá na Steamu jen s vybranou částí obsahu. V nadcházejícím předběžném přístupu toho bude mnohem více. Datum jeho vydání ještě není stanoven. Vše záleží na současném testu. Ten bude probíhat déle než týden a méně než měsíc. Přihlásit se do něj můžete na Steamu, autoři budou uchazeče vybírat ve vlnách. Údajně nezáleží na tom, zda jste hráli původní Hades.