Hráči Gran Turisma Sport budou nuceni přejít na novější Gran Turismo 7, protože japonské studio Polyphony Digital oznámilo blížící se ukončení online služeb závodní simulace z roku 2017.

Veškeré online služby Gran Turismo Sport budou vypnuty 31. 1. 2024 v 08:00 středoevropského času. Po tomto datu již nebude možné využívat online služby, jako je komunita, otevřená lobby a režim Sport, ani online funkce či předměty, jako jsou vlastní vzhledy. Fungovat bude pouze offline obsah, včetně dříve zakoupeného obsahu ke stažení. Dále bude fungovat hlavní kampaň pro jednoho hráče, místní multiplayer na rozdělené obrazovce, časové zkoušky nebo všechny světové tratě.

„Rádi bychom poděkovali té spoustě uživatelů online služeb Gran Turismo Sport od jejich prvního spuštění v roce 2017. Od této chvíle budeme pokračovat v dalším zlepšování online služeb pro aktuálně dostupný titul Gran Turismo 7 na PlayStationu 4 a PlayStationu 5,“ uvedlo studio Polyphony Digital.

Před vypnutím online služeb bude 1. 12. 2023 ukončen prodej dodatečného obsahu z PlayStation Store, včetně vozidel, balíčku s obsahem Scapes a Časovky Lewise Hamiltona. Veškerý obsah zakoupený před 1. 12. 2023 bude přístupný i po ukončení online služeb.