Jedna z nejslavnějších her všech dob, GoldenEye 007, má konečně datum vydání. First-person střílečka s Jamesem Bondem vyjde pro konzole Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch tento pátek, 27. 1. 2023, prostřednictvím Xbox Game Passu a Nintendo Switch Online + Expansion Pack.

Za pouhé dva dny tedy dorazí klasická akce, která původně vyšla v roce 1997 na Nintendo 64 od studia Rare, byla vytvořena podle filmu Zlaté oko z roku 1995 s Piercem Brosnanem v hlavní roli a celosvětově vydělala přes 250 milionů dolarů. Půjde o tu stejnou hru, jen na Switchi nabídne online multiplayer pro čtyři hráče ve scénářích založených na Žiješ jenom dvakrát, Dech života, Muž se zlatou zbraní a Povolení zabíjet, zatímco na Xboxu One a Xboxu Series X/S se hráči budou muset spokojit s achievementy a multiplayerem na rozdělené obrazovce.

Trailer pro Xbox Game Pass

Těšit se můžete na klasickou hratelnost, která kombinuje střílečku a stealth. Z moderních doplňků zmíníme ještě alternativní možnosti ovládání a na konzolích Xbox podporu až rozlišení 4K Ultra HD a nativního rozlišení 16:9.

Ve hře hrajete za Jamese Bonda v řadě úrovní, abyste zachránili zločineckému syndikátu Janus, který vede přítel Bonda a bývalý agent 007 Alec Trevelyan, v použití satelitní zbraně, jež by způsobila zkázu Londýna a možná i celého světa.

V GoldenEye 007 se objevují podobizny některých herců z filmu, včetně Pierce Brosnana (007), Seana Beana (006), Alana Cumminga (Boris Grišenko), Famke Janssen (Xenia Onatopp), Izabelly Scorupco (Natalya Simonova) a dalších.

Pokud vlastníte digitální kopii kompilace Rare Replay, dostanete přístup k vylepšenému hernímu Zlatému oku zcela zdarma.

Trailer pro Nintendo Switch Online + Expansion Pack