Fanoušci Thiefa pomalu vyhlížejí náhradu v podobě stealth akce Gloomwood. Ta chce být stealth hororem, imerzní simulací a inspirovala se u skvělých survival hororů z konce 90. let a začátku nového tisíciletí.

Strašidelné ulice, temné tunely a dekadentní sídla zvrácené viktoriánské metropole uprostřed děsivé proměny. Vezměte do ruky meč s holí a vydejte se do stínů, abyste odhalili prokleté tajemství ukryté v mlze, lákají tvůrci.

Při průzkumu nevšedního světa a loupeží se vám do rukou dostanou také střelné zbraně, abyste si poradili s nepřáteli. Jde o strašidelné obyvatele a příšery s bystrými smysly. To naznačuje, že by umělá inteligence neměla být hloupá.

Hlavní záporačku, hraběnku z Gloomwoodu, namluví herečka Terri Brosius. Tu můžete znát jako umělou inteligenci Shodan v sérii System Shock. Navíc se postarala o Viktorii v prvních dvou dílech Thiefa.

Gloomwood bude v rámci předběžné verze vydán 16. 8. letošního roku pro PC na Steamu. Pokud se nemůžete dočkat, tak na platformě od Valve nyní najdete demo z pre-alfa verze.