Fanoušci old-school stříleček, kradmého pohybu a série Thief si přijdou na své ve hře Gloomwood, která dnes vstoupila do předběžného přístupu na Steamu.

Projekt Dilon Rogerse a Davida Szymanského je stealth akce z pohledu první osoby a je silně inspirována klasickými imerzními simulátory, jako je Thief. V titulu se ocitnete v prostředí viktoriánské Anglie, musíte se plížit, využívat své nástroje a důvtip, abyste přežili.

„Vezměte do ruky meč s holí a vydejte se do stínů, abyste odhalili prokleté tajemství ukryté v mlze,“ lákají producenti her Dusk, Amid Evil, Ultrakill a Faith na své nové děsivé dobrodružství plné strašidelných ulic, temných tunelů a dekadentních sídel. K dispozici budete mít také šestiranný revolver, skládací brokovnici, harpunovou pušku na laně, pasti a další vybavení.

A proti komu budete bojovat? Proti davu strašidelných obyvatel a příšer s bystrými smysly.

Vývojáři v současné době nemají žádný odhad, kdy bude Gloomwood dokončen. V early access má být, dokud nebude považován za obsahově kompletní a vyladěný. Aktuální verze nabízí „velmi vybroušený“ úvod do hry s částmi herního světa. Pokud vás titul zaujal, tak do 12. 9. se prodává na Steamu za 15,11 eur.