Série Farming Simulator od Giants Software ukázala, že o virtuální zemědělství mají hráči zájem. Novinka Global Farmer se bude snažit rozšířit tento okruh o hráče prahnoucí po manažerské hře z tohoto prostředí. Její cesta začala v předběžném přístupu na Steamu.

Global Farmer láká na možnost umístit svou farmu kdekoliv na mapě reálného světa. Mapa byla vytvořena na základě dat z OpenStreetMap. Svou zemědělskou infrastrukturu si můžete upravit a postupně rozšiřovat o skladovací prostory, parkoviště pro vaše vozidla, cesty, přístřešky pro vaše zvířata... Pochopitelně vás čeká také nakupování různého vybavení inspirovaného skutečnými zemědělskými vozidly a stroji.

Vývojáři se dušují, že růst plodin ovlivňují různé faktory. Vliv má denně se měnící teplota, počet hodin slunečního svitu, srážky a živiny v půdě. Důležité je také vybrat vhodnou půdu pro pěstování konkrétní plodiny.

Co se hospodářských zvířat týče, tak jejich koupí to nekončí. O zvířata se musíte řádně starat, aby byla nakrmena a spokojena. To zahrnuje i vhodné pastviny a v zimě dostatek tepla.

To vše je běh na dlouhou trať. Příjmy můžete zvýšit plněním všelijakých zakázek. Radost můžete mít také z možnosti vytvářet a sdílet vlastní mapy na základě skutečných dat OSM.

Vývojáři hry Global Farmer měli rozhodně dobrý nápad, ale do ideálního stavu mají ještě daleko. Hráči hlásí spoustu chyb a problémů, kdy jim Global Farmer na počítačích padá. Co vadí ještě více, tak je málo obsahu. Vše brzy sklouzne do rutiny, kdy se akorát snažíte vydělat více peněz. Hráči by se chtěli více ponořit do zemědělství. Tak uvidíme, jak na to budou autoři reagovat.

Global Farmer stojí 19,99€. Do 14. 10. 2024 je možné koupit se slevou 10 % za 17,99€.