Po zrušení E3 se svátek videoher přesunul do Kolína nad Rýnem a všichni doufají, že hlavní přehlídka bude lepší než to, co jsme viděli v červnu. Producent a moderátor Geoff Keighley láká na novinky o dříve představených hrách, stejně tak na několik překvapení.

Co uvidíme? Mimo jiné The Callisto Protocol, Hogwarts Legacy, High on Life, Sonic Frontiers, Destiny 2, Genshin Impact, Gotham Knights, A Plague Tale: Requiem, Return to Monkey Island a Goat Simulator 3.

Dost pravděpodobný je Dead Island 2, o němž nedávno přes Amazon unikly zajímavé podrobnosti, obrázky a datum vydání. Osobně bych už chtěl vidět nové Need for Speed od Criterion Games.

Součástí Gamescom Opening Night Live 2022 bude více než 30 her, několika velmi zajímavých hostů a několik překvapení, mezi nimi nový projekt od Unknown Worlds, autorů série Subnautica.

Vše budete moci sledovat živě již zítra, 23. 8., od 19:30 našeho času. Nejprve bude půlhodinová předpremiéra, po níž následuje hlavní show, jež potrvá dvě hodiny. Samotný Gamescom se na výstavišti v Kolíně nad Rýnem koná od 24. do 28. 8.

Z velkých společností se Gamescomu nezúčastní Sony a Nintendo. Spekuluje se, že divize PlayStationu by mohla mít vlastní show v září.

Na jaké hry se těšíte vy?