Červnová neE3 mnohé zklamala, od náhrady největšího a nejvýznamnějšího videoherního svátku se zkrátka čekalo víc, ale bohužel. Pandemie dopadla i na tenhle zábavní průmysl a zapříčinila, že vývojáři jsou ve skluzu. Už za pár týdnů to může vynahradit Gamescom v Kolíně nad Rýnem v rámci Opening Night Live 2022 v režii Geoffa Keighleye.

Známý moderátor a producent láká na úterý 23. 8. Ve spolupráci s Nataschou Beckerovou z německého GameStaru máme očekávat přehlídku více než 30 her. Dle slov Keighleye má jít o velkou podívanou s několika velmi zajímavými hosty, kteří přijedou do Německa, aby přímo na pódiu odhalili své hry a předvedli nový obsah.

Součástí budou některé tituly, které nebyly přepraveny k představení během červnového Summer Game Festu. Celou akci pak tvoří mix již oznámených her s poměrně velkým počtem nových oznámení.

Mezi jedním z překvapení je nový projekt od Unknown Worlds, autorů série Subnautica, zatímco potvrzena je přítomnost Sonica Frontiers a první gameplay záběry z Goat Simulatoru 3. Ukážou se také vydavatelé jako Microsoft, Bandai Namco nebo Ubisoft. S kým naopak počítat nemáme, tak je Sony a Nintendo.

Spousta věcí na Opening Night Live 2022 se bude týkat her určených pro rok 2023 a později. Všichni si všímáme toho, že letošní rok je na hry slabší, spousta z nich se odkládá, tak to není žádné překvapení. To potvrzuje i Geoff Keighley.

Opening Night Live 2022 budete moci sledovat 23. 8. od 19:30 našeho času. Nejprve bude půlhodinová předpremiéra, po níž následuje hlavní show, jež potrvá dvě hodiny. Samotný Gamescom se na výstavišti v Kolíně nad Rýnem koná od 24. do 28. 8.

XBOX BUDE BĚHEM GAMESCOMU STREAMOVAT

Xbox na Gamescom připravuje obrovský stánek, kde si návštěvníci budou moci vyzkoušet Pentiment (Obsidian Entertainment), Age of Empires IV (Relic Entertainment & World’s Edge), Microsoft Flight Simulator (Asobo Studio), Sea of Thieves (Rare Games) a Grounded (Obsidian Entertainment), stejně tak tituly od partnerů, například A Plague Tale: Requiem (Asobo Studio / Focus Entertainment), Lies of P (Neowiz), Gunfire Reborn (Duoyi Games / 505 Games) či Planet of Lana (Wishfully / Thunderful).

Ve čtvrtek 25. 8. od 14:00 do 20:00 SELČ bude Microsoft ze stánku Xboxu na veletrhu živě vysílat celou řadu zajímavých rozhovorů. Očekávejte rozhovory s vývojáři a videa z hraní od různých týmů pod hlavičkou Xbox Game Studios včetně Mojang Studios, Obsidian Entertainment nebo World's Edge plus Xbox Game Studios Publishing a jejich partnerů ze studia Asobo, navíc s některými velmi očekávanými hrami od partnerů třetích stran.

Stream se zaměří na:

  • Microsoft Flight Simulator (Asobo Studio / Xbox Game Studios Publishing)
  • Gunfire Reborn (Duoyi Games / 505 Games)
  • Sea of Thieves (Rare Games / Xbox Game Studios)
  • Lies of P (Neowiz)
  • High On Life (Squanch Games)
  • Grounded (Obsidian Entertainment / Xbox Game Studios)
  • Pentiment (Obsidian Entertainment / Xbox Game Studios)
  • A Plague Tale: Requiem (Asobo Studio / Focus Entertainment)
  • Minecraft Legends (Mojang Studios & Blackbird Interactive / Xbox Game Studios)
  • Planet of Lana (Wishfully / Thunderful)
  • Age of Empires IV (Relic Entertainment & World’s Edge / Xbox Game Studios)