Nejen pro současné a budoucností herní vývojáře, ale také pro nadšence z řad hráčů je určen velmi přístupný Game Access Connect 2022.

O nadcházejícím víkendu na všechny zájemce na brněnském výstavišti čekají workshopy pro začátečníky a mírně pokročilé, přednášky ostřílených vývojářů i ukázky her od lokálních nezávislých týmů, včetně Matcha od FiolaSoftu. Třešničkou bude nedělní program věnovaný studentům, učitelům a hernímu vzdělávání všeobecně.

Nejlepší na tom celém je, že Game Access Connect je hodně přístupný. Vstupenka na dva dny pro dospělého stojí 250 Kč. Student zaplatí 175 Kč, senior, ZTP nebo ZTP/P 150 Kč a dítě do 15 let potom 25 Kč. K ceně je nutné přičíst servisní poplatek.

V sobotní části programu se o své znalosti a zkušenosti podělí osobnosti z českého a slovenského herního průmyslu. V rámci přednášek se můžete těšit na producentku Ladu Brabcovou z Ubisoft Düsseldorf, kde pracuje na novém Assassin’s Creed VR, výtvarníka, animátora, scénáristu nebo designéra Jaromíra Plachého z Amanita Design (Botanicula, Chuchel a Happy Game), designéra Romana Ďuriga z Pixel Federation, vedoucího studia Charles Games Lukáše Kolka (Attentat 1942 či Svoboda 1945: Liberation), projektového vedoucího Aleše Ulma z Bohemia Interactive, nezávislého vývojáře Jana Zeleného, jenž se proslavil hitem Mashinky, a designéra Romana Hladíka, který kromě série Mafia s kamarádem a kolegou Petrem Mikšou vytvořil deskovou hru Karak.

Po celý víkend bude v Brně probíhat prezentace projektů nezávislých týmů z Česka a Slovenska. Budete si moci popovídat s indie vývojáři, vyzkoušet si jejich hry a dát jim cennou zpětnou vazbu. Chybět tady nebude náš Fiola se střílečkou ve stylu spojovačky jménem Matcho, Viafox Games se simulátorem hromadné dopravy (tramvaje, trolejbusy a autobusy) Simt Simulator, fantasy strategie Light Bringer od Mobiga Entertainment, point-and-click adventura Catie in Meowmeowland, absurdní lineární adventura Lacerta nebo detektivní adventura Grayton the Detective.

Neděle je potom vyhrazena vzdělávání. Těšit se můžete na panelové diskuze s pedagogy, zástupce škol s herními obory i ukázky studentských projektů.

Game Access Connect se koná v Brně od 22. do 23. 10. 2022. Více informací na oficiálních stránkách.