Čtvrtý díl závodní série Forza Horizon od Playground Games po několika hodinách od oznámení se stažením z prodeje pokořil rekord v počtu současně aktivních hráčů na Steamu.

Jakmile se objevila na internetu zpráva o stažení hry Forza Horizon 4, herní komunita projevila nebývalé nadšení a zájem. Během několika hodin po oznámení se hráči začali do hry přímo vrhat. V době psaní článku je „all-time peak“ podle datábaze SteamDB na 71 598 současně aktivních hráčích a je dost možné, že se ještě bude navyšovat. Toto číslo naprosto rozbilo předchozí rekord, jenž čítal 40 399 hráčů a který byl stanoven těsně po vydání hry v roce 2018. 

Tento prudký nárůst dokazuje lásku závodní komunity k tomuto titulu a zároveň vrací do hry jak staré ostřílené závodníky, tak i nováčky, kteří hru chtějí vyzkoušet než nadobro zmizí z platforem. Zájmu o hru zajisté pomáhá 80% sleva na Steamu na všechny edice. Je dobré zároveň zmínit, že hra bude nadále dostupná skrze fyzické kopie. V dnešní digitální době však takové „náhlé“ zmizení hry z platforem samozřejmě vyvolává diskuzi o tom, jak nejlépe hru zachovat.

Forza Horizon 4 vyšla v roce 2018 a odehrávala se ve fiktivním otevřeném světě Velké Británie a jejích regionů. V roce 2021 vyšlo pokračování Forza Horizon 5, které se naopak odehrává ve fiktivní verzi Mexika.