World of Warcraft od studia Blizzard Entertainment dlouhou dobu kraloval žánru MMORPG. Značce se v poslední době ovšem nedaří tak moc jako v jejích zlatých časech a počet aktivních hráčů není tak vysoký, jak tomu bývalo kdysi.

Toho využilo konkurenční MMORPG Final Fantasy 14 od studia Square Enix, které je na počet aktivních hráčů nejhranějším titulem tohoto žánru. Hra má v tuhle chvíli 2,45 milionu aktivních hráčů, zatímco World of Warcraft jich má 2,19 milionu.

Přečtěte si také: PC verze Final Fantasy XVI je téměř připravena. Bude demo

Tato čísla ale nemusí být úplně přesná, jelikož ani jedno z herních studií, které za nimi stojí, neposkytuje přesné statistiky. Se současným počtem aktivních hráčů přišla stránka MMO Population, která k číslům přišla sledováním sociální aktivity hráčů. To znamená, že čísla nejsou úplně přesná a reálné statistiky můžou být odlišné.

„Je těžké sledovat počet skrytých předplatitelů MMO, ale děláme maximum,“ říká stránka MMO Population. „Kombinováním sociální aktivity, sledování sentimentu, veřejných statistik, hodnocení a dalších MMO Population odhaduje celkový počet předplatitelů, hráčů a aktivních denních hráčů pro nejlepší MMO.“