Steam připravil další festival. Tentokrát poukazuje na zajímavé hry s dinosaury, případně roboty. V některých titulech se vyskytuje obojí. Důležité je, že na tyto kousky je sleva a mohly by vám hezky doplnit digitální knihovničku.

Začneme skvělou akční příběhovkou Horizon Zero Dawn v kompletní edici. Výprava Aloy v postapokalyptickém světě, který si vzala zpět příroda a obývají ho stroje podobné dinosaurům, je výkladní skříní PlayStationu. Na PC už je nějakou dobu a součástí je dějové rozšíření The Frozen Wilds. Pokud ještě nemáte, tak nyní jen za 12,49€.

U dinosaurů ještě zůstaneme. Tvůrci Planet Zoo a Planet Coaster stojí také za Jurassic World Evolution 2. Ve hře budujete vlastní park s dinosaury a staráte se o potřeby zvířat, zaměstnanců a návštěvníků. V režimu kampaně se ponoříte do podmanivého a originálního příběhu plného dechberoucí akce, která se odehrává po událostech filmu Jurský svět: Zánik říše. A cena? 17,99€, případně Deluxe Edition za 20,99€.

Od dinosaurů se přesuneme ke strojům. V MechWarrior 5: Mercenaries se stanete pilotem obávaného a velice mocného mecha s možnostmi zničit celá města. Sledovat budete cestu za slávou a pomstou. Kromě kampaně je tady také PvE kooperace pro čtyři hráče. V rámci festivalu je hra o polovinu levnější; za 14,99€.

Píše se rok 1989 a obyvatelé švédského Östertörnu se probudili do světa, kterému vládnou stroje. Přežít znamená vyhrát. O samotě, nebo až s třemi přáteli můžete hledat suroviny, plížit se nebo se prostřílet do bezpečí rozlehlou a rozmanitou krajinou, plnou zajímavých, ale i smrtelně nebezpečných míst v pozitivně hodnocené first-person střílečce Generation Zero se slevou 80 %; za 4,99€.

Into the Breach je naopak tahová strategie od tvůrce FTL. Teď je o polovičku levnější (7,49€). Hra přebrala pixelový grafický styl FTL, ale přenáší jej do izometrické roviny, čímž zapadá do klasické tradice tohoto typu strategických her. Ovládáte mechanizované jednotky, jako jsou roboti a bojoví mechové, ve futuristickém prostředí, které je pod náporem mimozemské invaze.

V seznamu zlevněných her se najde čeká retro plošinovka Bzzzt za 7,66€. Pokud máte pevné nervy, tak doporučujeme. Zmínit se sluší rovněž Detroit: Become Human. V této příběhovce s českými titulky záleží na vašich rozhodnutích. Tady je osud lidstva a androidů ve vašich rukou. Ocitnete se v blízké budoucnosti, v níž jsou stroje inteligentnější než lidé. V jednom z nejspletitějších příběhů, které kdy byly vytvořeny, každé vaše rozhodnutí ovlivní výsledek hry.

Co dál? Tak třeba střílečka Terminator: Resistance, logická akce The Talos Principle 2, budovatelská strategie The Wandering Village, týmová online akce Exoprimal, LEGO Jurassic World nebo Stray.

Plánujete si něco koupit ve slevách na Steamu? Steam peněženku si můžete během minuty nabít přes kupon na Herní-kupony.cz. Nepotřebujete platební kartu. K platbě můžete využít online převod, běžný převod, můžete zaplatit pomocí mobilního telefonu přes SMS nebo hotovostí na terminálech Sazky. Kupon dorazí hned na e-mail.