Výprava na tropický ostrov plný dinosaurů našla vydavatele. Zajímavě vypadající first-person akci Ferocious zaštítí společnost tinyBuild, která pomůže nezávislému studiu OMYOG přinést na počítače a nespecifikované konzole tenhle zážitek.

Ferocious bude pro jednoho hráče. Po ztroskotání lodi se probudíme na mlhou zahaleném a tajemném ostrově. Jeho břehy a džungle se hemží prehistorickým životem i soukromou armádou, která si chce tajemství ostrova nechat pro sebe. V tomto zapomenutém světě se schyluje k bitvě, kterou přežijí jen ti nejsilnější.

Hra je inspirována klasickými dobrodružnými příběhy, jako je King Kong, a moderními taktickými střílečkami, jako je Crysis. Čeká na nás intenzivní boj v džungli, kde nás budou pronásledovat smrtelně nebezpeční predátoři i dobře vybavení vojáci. Nutné budou pevné nervy, dobrá muška a arzenál přizpůsobitelných zbraní. Stejně tak bude vhodné se skrývat, vyhýbat se protivníkům a dokonce spolupracovat s domorodými zvířaty.

Pokud si myslíte, že znáte všechny dinosaury, tak v tomhle podivném a izolovaném ekosystému se vyvinuli noví tvorové, kterým se postavíte. Titul je vytvářet v Unity enginu a má být důkazem toho, co dokáže malý tým. Podívat se máme do bohatého a detailního prostředí. Břehy ostrova bičují simulované vlny a lesy jsou hustě prorostlé zničitelným listím a fyzikálně řízenými stromy, které jen čekají, až je rozčísne krupobití střelby.