Očekávání ohledně Grand Theft Auto 6 je až neuvěřitelné. Hráči se nemohou dočkat úterního odpoledne, kdy Rockstar zveřejní první trailer na GTA 6. Mezitím se na internetu o víkendu objevilo několikasekundové video, které má pocházet z vytoužené gangsterské akce.

Záběry měl zveřejnit kamarád syna Aarona Garbuta, jenž je vedoucím studia Rockstar North a na pětce pracoval jako umělecký ředitel. Video toho sice moc neodhaluje, ale i to málo dokázali fanoušci rozpitvat a spojit s uniklými záběry z rané vývojové verze z loňského září.

Dle mnohých jsou nekvalitní záběry opravdu ze šestého dílu GTA, jiní se naopak přiklánění k tomu, že pocházejí z modifikovaného GTA 5. Nikdy totiž nevíte, kdo si dá práci s tím, aby vytvořil falešné materiály. Zejména kolem GTA jich vždy bývá velké množství.

Každopádně, video najdete na TikToku (nebo níže v tweetu) a ukazuje panoráma města a mrakodrapy. Je to Vice City?

Dotyčný kamarád syna Garbuta se potom více rozpovídal a prozradil, že mapa bude prý dvakrát větší než Los Santos v GTA 5. Tady si máme užívat tři hlavní města a čtyři menší města. Uprostřed mapy má být velké jezero. Ve městech má být zpřístupněno 70 % budov a předobjednávky mají být spuštěny po traileru.

Rockstar po zveřejnění obrázku lákajícího na zítřejší odhalení traileru smazal všechny ostatní příspěvky ze svého účtu na Instagramu. Mělo jich být přes 4000. Příspěvek na Instagramu za méně než den nasbíral 4,62 milionu srdíček a 84,5 tisíce komentářů. Na X měl 125 milionů zobrazení, milion srdíček a 454 tisíc retweetů. Na Facebooku 141 tisíc reakcí, 5,2 tisíce komentářů a 8,7 tisíce sdílení.

Tak zítra, 5. 12. 2023, ve tři odpoledne. Snad uvidíme více než jen několik málo záběrů a logo hry. Styl GTA teaseru dokonce začali využívat ostatní vývojáři, např. Fall Guys, Halo Infinite, Call of Duty: Warzone, Overwatch nebo Atari. Podívejte se v galerii: