Nintendo od dnešního dne zastavilo prodej digitálních her u evropských maloobchodníků. Obchody od 1. července 2020 nesmějí prodávat kódy pro stažení digitálních verzí her, které vydává japonská společnost. Hráči si budou moci u maloobchodníků koupit pouze fyzické verze her. Pro ty digitální budou muset zavítat na eShop Nintenda.

Obchody mohou nadále nabízet předplatné pro Switch Online, doplňkový obsah, včetně Expansion Passů a DLC, a kódy pro aktivaci digitálních her od jiných vydavatelů a vývojářů.

Přečtěte si také: Paper Mario vyjde na Switch. Hráči se postaví novým výzvám a zachrání svět před zlým králem

„Po pečlivém zvážení vývoje evropského trhu v posledních letech se společnost Nintendo rozhodla od 1. července 2020 ukončit dostupnost kódů pro stahování svého softwaru prodávaného maloobchodníky,“ uvedla společnost v prohlášení pro magazín Nintendo Life. Britský obchod ShopTo následně informoval své zákazníky a uvedl, že se rozhodnutí týká celého EMEA regionu, tedy Evropy, Středního východu a Afriky.

NINTENDO SE OMLUVILO ZA DRIFTOVÁNÍ JOY-CONŮ

Trvalo to dlouho, ale nakonec jsme se dočkali. Nintendo se oficiálně omluvilo za driftování analogů Joy-Conů. O problému se během hovoru s investory rozpovídal generální ředitel společnosti. Shuntaro Furukawa se omluvil za nepříjemnosti, které zákazníci zažili, a prohlásil, že neustále zlepšují své výrobky.