Aktualizace: SCS Software zveřejnili video věnované dodatečnému balíčku Iberia a prezentaci nového systému nasvícení. Video najdete úplně nahoře.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Pandemie koronaviru ovlivnila také pražské studio SCS Software. Vývojáři museli během jara pracovat ze svých domovů. Když se v létě vrátili do kanceláře, tak na začátku září/septembra se museli opět přesunout domů. Vypadá to, že se do kanceláře vrátí až během jara nadcházejícího roku.

Tyhle přesuny a změny ovlivnily plány. Zejména ty, které se týkají vydání placeného rozšíření Iberia pro Euro Truck Simulator 2. Pyrenejský poloostrov si hráči měli užít koncem letošního roku. Bohužel, Iberia DLC vyjde v roce 2021. V současné době nejsou v SCS Software schopni oznámit přesnější termín.

Zdržení je z důvodu nového systému nasvícení. Právě na něm je Iberia postavena. Nový a realističtější systém nasvícení s lepší grafikou se do hry dostane s aktualizací 1.40. Vývojáři měli vylepšit každý model a texturu. Stejné změny čekají také American Truck Simulator, ovšem o něco později. V obou případech ale půjde o základ pro další vývoj populárních kamionových her.

V SCS Software předpokládají, že aktualizace 1.40 pro Euro Truck Simulator 2 vstoupí do uzavřené fáze testování v lednu/januári 2021. Po několika týdnech by se měla dostat do veřejné bety. Vydání finální verze by tak mohlo proběhnout v prvním čtvrtletí roku 2021.

Nový systém nasvícení a lepší grafiku považují v SCS Software za obrovský projekt, který je obtížné realizovat i za normálních okolností. Tým se během letošního roku musel popasovat s velkou a nečekanou výzvou. To samé ale čekalo i tým pracující na aktualizaci Německa, stejně tak na tým, co nedávno dokončil Colorado pro American Truck Simulator. Kdyby bylo Colorado postaveno na novém systému nasvícení, tak by také letos nevyšlo, ovšem tenhle americký stát využívá ještě starý model, zatímco Iberia je od začátku plánována na novém systému.

Přečtěte si také: American Truck Simulator naznačuje další rozšíření mapy

V článku se můžete podívat na řadu obrázků a porovnat si nový systém nasvícení s tím starým při různých podmínkách.

Vlevo nový systém nasvícení, vpravo starý systém nasvícení.