Od 8. do 15. 7. letošního roku rozdává Epic Games Store dvě strategie. V první jde o dvounohé válečné stroje a ve druhé o stavění mostů v kombinaci se zombíky.

Do své knihovny si můžete přidat Ironcast a Bridge Constructor: The Walking Dead. O čem tyto tituly jsou?

Přečtěte si také: Microsoft chce do obchodu Windows 11 integrovat Steam a Epic Games Store

IRONCAST

Strategie Ironcast od studia Dreadbit vyšla 26. 3. 2015 a kromě PC zavítala také na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Na konkurenčním Steamu ji můžete koupit za 12,99 eur.

Na Ironcast je zajímavé především prostředí. Hra vás zavede do alternativní viktoriánské doby, kombinuje tahové strategické souboje s rogue-lite a nabízí možnost usednout do kokpitu dvounohého válečného stroje s cílem zničit nepřátele britského impéria.

Jádrem jsou uzly zdrojů. Ty jsou potřebné pro zbraně a systémy vaší ocelové pevnosti. Použít je můžete ale také k obraně před nepřátelskou palbou.

Rogue-lite prvky vstupují do hry, když zemřete. Smrt je trvalá, ale získané odměny se přenesou do dalšího kola. Můžete je použít k vylepšení svých strojů a porazit ještě silnější nepřátele. Neustále tak děláte pokroky, což udržuje motivaci.

BRIDGE CONSTRUCTOR: THE WALKING DEAD

Bridge Constructor: The Walking Dead se na svět podívalo 19. 11. 2020 od studia ClockStone a je dostupné také na PlayStationu 4, Xboxu One, Nintendu Switch, Androidu a iOS.

Jak název napovídá, hra kombinuje náročnou logickou hratelnost Bridge Constructos s post-apokalyptickým zombie světem seriálu The Walking Dead (Živí mrtví) od AMC. Vaším úkolem je postavit stabilní most. Konstrukce musí vydržet váhu nespočtu mozkožrotů.

V každé úrovni na vás čekají jiné výzvy a odlišné překážky. Mimo jiné musíte například postavit rampu a rozdrtit co nejvíce zombíků pomocí koule, která se po ní kutálí.

Další týden bude Epic rozdávat Obduction a Offworld Trading Company.

Jak se vám líbí nové hry zdarma od Epic Games Store? Trefil se vám Epic do herního vkusu? Dejte nám vědět v komentářích.