Vedení Epic Games Store se i přes negativní postoj hráčů drží své strategie, která spočívá v investování do nákupu her s dočasnou exkluzivitou, místo toho, aby investovalo do funkcí. Právě v nich jasně vítězí oblíbený Steam od Valve.

Tim Sweeney, zakladatel a generální ředitel společnosti Epic Games, před několika měsíci slíbil do obchodu přidat funkci pro zobrazení recenzí. Ty jsou na Epic Games Store již dostupné, ale je tu podstatný háček. Recenze jsou ze serveru OpenCritic a vývojáři mají možnost zablokovat negativní recenze, respektive zobrazení těchto recenzí. Nemluvě o tom, že nadále chybí možnost, aby hry mohli hodnotit sami hráči, kteří si je na Epic Games Store zakoupili.

Na kartě hry se zobrazuje průměrné hodnocení dané hry a tři recenze s nejvyšším hodnocením, včetně magazínu, autora a verdiktu. Další recenze je možné zobrazit po přesměrování na OpenCritic. Například Borderlands 3 má průměrné hodnocení 80 procent. Pro jeho zobrazení je ale nutné scrollovat. Před ním je totiž popis hry a výpis jednotlivých edic.

Otázkou zůstává, zda se někdy na Epic Games Store objeví funkce pro psaní vlastních recenzí. Sweeney tvrdil, že nechtějí podlehnout review bombingu. Steam ho ale před časem dokázal vyřešit, tak proč by se stejnou cestou nemohl vydat i Epic?

Zajímá vás o Epic Games Store více informací? Přečtěte si výsledky za minulý rok, s nimiž jsou majitelé spokojeni a nadále chtějí rozdávat hry zdarma.