Jedním z nešvarů současné doby je nerelativní hodnocení hry na platformě Steam, kde se hráči vcelku pěkně naučili vyjádřit svůj názor nejen na hru, ale i politiku vývojářů či distributorů. Mezi obětmi se objevilo např. i Metro Exodus, které se stalo terčem poté, co se stalo na rok exkluzivním titulem pro konkurenční platformu Epic Games Store. Steam vlastnící Valve má s tímto trendem nově zajetou strategii, která má tzv. review bombingu zabránit.

Jakmile se u některé hry začnou v jednu chvíli až moc množit recenze, Valve je zkontroluje a samo posoudí, jestli se jedná o spravedlivé recenzi, nebo pouze o vylívání nervů od hráčů. A nemusí se jednat pouze o určitá rozhodnutí distributorů, hráči se do her pustili často i kvůli přítomnosti DRM ochran. I stížnosti na ně budou nově brány jako nerelevantní hodnocení. 

Na druhou stranu pokud vám přítomnost těchto "recenzí" nevadí a vaše rozhodnutí o koupě hry nerozhodí, můžete si je nechat zobrazovat. Tímto krokem se hodnocení hry stane pouze čistším