V průběhu nejnovější Future Games Show došlo na odhalení zajímavého projektu studia Brave Lamb, Enemy of the State. Pod tímto názvem se skrývá top-down střílečka, v níž zavítáme do Ameriky a dalších částí světa ve 20. letech minulého století. Tedy do éry prohibice. To znamená, že nás čeká gangsterka plná uhlazených mafiánů, střelby z Thompsonů a dalších charakteristických prvků.

Přečtěte si také: War Hospital připomíná M*A*S*H 4077 zasazený do první světové války, ale mnohem drsněji a hůře

Enemy of the State láká na kooperativní mise, hru ale bude možné hrát i o samotě v příběhové kampaně. Jak už to tak bývá, vaším cílem bude vyšplhat se na vrchol kriminálního žebříčku. O samotě nebo až s třemi přáteli můžete dát dohromady svůj gang a s ním přepadávat banky, zabírat nepřátelská území, provádět únosy nebo vraždit. To všechno s cílem získat co nejvíc peněz, moci a respektu a změnit se z obyčejného gaunera v mafiánského šéfa.

Během hraní si budete moci zvolit třídu a také původ své postavy. Můžete tedy být nejen Američanem, ale i Japoncem, Irčanem nebo Čínaněm. Čeká vás i možnost odemykat různé perky, obleky, samozřejmostí je pak pestrý výběr zbraní. Ty bude také možné vylepšovat. I zde se přitom může promítat bohaté obsazení, protože nebudete mít k dispozici jen ikonické americké zbraně či výbušniny. Sáhnout můžete i po historických kouscích z Japonska nebo Číny, abyste získali výhodu v propracovaných bojích vybavených krycích systémem.

Protože vedete gang, musíte mít k dispozici pořádnou základnu. I tu lze během hraní vylepšovat, hlavně se zde ale budete setkávat s přáteli a formovat zločinecké syndikáty, které mohou soupeřit o slávu online s dalšími hráči z celého světa. A pokud jde o samotný herní svět, ten je podle slov vývojářů inspirován klasickými filmy a komiksy z žánru noir, stylem art deco a stealth akcí Dishonored od Arkane Studios.

Na Enemy of the State si ale počkáme. Hra vyjde až v polovině roku 2024, a to ve verzi pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.