Švédský kolos se "pochlubil" výsledky své restrukturalizace. Embracer Group byla donucena sáhnout k propouštění, rušení projektů a prodeji studií poté, co nevyšla investice ve výši dvou miliard dolarů od Savvy Games Group, kterou vlastní saúdská vláda.

V období od 1. 4. 2023 do 31. 3. 2024 celá skupina přišla o 4532 lidí. Do tohoto počtu je započítáno i přibližně 3000 zaměstnanců, o které firma přišla z důvodu prodeje velké divize Saber Interactive. Tato divize se počítá i do celkového počtu 44 studií, které byly uzavřeny (Volition či Free Radical Design), nebo prodány (mj. Gearbox Software). Navzdory tomu má Embracer nyní přes 10 000 zaměstnanců.

Počet her ve vývoji se snížil o 80. Ač se to může zdát jako vysoké číslo, tak týmy pod Embracer Group mají do 31. 3. 2025 dodělat více než 70 titulů. Mezi nimi je i Kingdom Come: Deliverance 2 od českého studia Warhorse a Killing Floor 3. Od těchto dvou projektů si vedení Embraceru hodně slibuje. Očekává minimálně stejný úspěch jako má Dead Island 2. Zombie vyvražďovačky se za rok prodaly 3 miliony kusů. Díky Game Passu a PS Plus Premium si hru vyzkoušely další 4 miliony hráčů. V přípravě je rovněž nové Metro ve studiu 4A Games.