Vypadá to, že politická situace ve světě se ve velkém promítá i do her. USA totiž nedávno vyhlásila embargo na Írán a společnost EA se rozhodla zablokovat servery pro hráče z tohoto státu u hry Apex Legends na všech platformách.

Když se íránský herní novinář Nillofar Ibrahimpour rozhodl napsat na podporu, aby se dozvěděl důvod, dočkal se podle jeho slov neprofesionálního, možná i sprostého chování, kdy se dočkal jen vysvětlení, že mu nelze pomoci a musí ukončit tento chat.

Jednou s možností je samozřejmě použití VPN s IP adresou jiného státu. Jenže s tím přichází problémy, zejména s vyšším pingem, takže se hra může stát nehratelnou.

Tento problém se nemusí týkat jenom Apexu, jelikož na Twitteru lze najít i zatím neověřené zprávy o tom, že nemohou hrát ani uzavřenou betu The Division 2. Tady už by mohl nastat mnohem větší problém, jelikož za tuto hru v plné verzi musíte zaplatit. Stejně jako za Anthem, který má za dva týdny vyjít. Tam už půjde o víc než jen hordu naštvaných lidí z Blízkého východu. Ne, že by tohle samotné nestačilo k průšvihu.

Zajímalo by mě, proč má Elektronic Arts problém říct, jaký je přesný důvod - jestli je na vině vláda Spojených států, či něco úplně jiného.

Vzhledem k tomu, že patříme ke spřátelených zemím, tak si Apex Legends můžeme sami na vlastní kůži vyzkoušet. Rozhodně zhlédněte naše video, abyste věděli, co máte čekat. A také nezapomeňte napsat svůj názor do diskuze.