Tahle hudební bomba pro virtuální realitu, Beat Saber, za kterou stojí skupinka českých a slovenských vývojářů, prošla před několika dny menší změnou. Na Twitter profilu BeatSaber se totiž objevila zpráva od samotných vývojářů, kteří nás upozorňovali na to, že do hry něco dočasně schovali a je jen na nás, zda na to máme. O co tedy šlo?

19. července se na Twitter profilu objevila zpráva od vývojářů, že něco přichází.

Jen pár hráčů na to opravdu přišlo včas a to díky nápovědě, která se nacházela právě v jejich dalším tweetu:

„Go to the place where your journey should have started. Maybe something is meant to be otherwise than stated.“

Což v překladu znamená:

„Jdi na místo, kde tvá cesta měla započít. Možná je něco myšlené jinak, než je uvedeno.“

Jednalo se o exkluzivní novou skladbu, která byla skrytá doslova na samotném počátku. Pro jeho získání musí člověk zapátrat po úplně první skladbě. Mnoho z nás by určitě hledalo v seznamu skladeb někde na vrchu žebříčku, ale tak to vývojáři nemysleli. Museli jste totiž znovu projít tutoriálem a v něm udělat pár specifických věcí pro odemčení Angel Voices od Virtual Self. Zkřížení vašich mečů a prohození barev vás tak dovedlo k cíli.

Když pomineme tento Easter Egg, vraťme se ještě k tomu, co dalšího přibylo 19. července do hry. Objevuje se možnost nastavení ovládání při otevírání menu ve hře a nastavení hlasitosti. Také je teď přístupný gameplay bez jakýchkoli stěn a také hlavně bez blikajících světel, která mohla někomu činit z hry nepříjemný zážitek. Máte také možnost prohodit barvy ovladačů. Mimo to vývojáři přepracovali veškeré vnitřní prvky a opravili spoustu nedostatků a bugů, jako například současné vibrace ovladačů nebo spawn daleko od platformy.

Pokud jste nestihli objevit tohle tajemství včas, nezoufejte. Určitě to totiž nebyl poslední Easter Egg.