Společnost Electronic Arts v rámci svého programu pro nezávislá studia uzavřela spolupráci s mladou firmou Silver Rain Games, kterou založil představitel Bayeka z Assassin's Creed Origins a hvězda seriálu Vychováni vlky od HBO Abubakar Salim.

Silver Rain Games se přidávají do programu EA Originals, pod nímž vnikly tituly jako Unravel, Sea of Solitude, A Way Out nebo nově It Takes Two. EA Originals poskytne novému týmu potřebné finanční prostředky a podporu na vývoj neohlášené nové značky.

Tým Silver Rain Games byl založen v prosinci/decembri minulého roku ve Velké Británii s cílem vytvářet podnětné a inovativní hry a obsah napříč různými zábavními médii. Abubakar Salim si vyzkouší roli producent, zatímco vedoucím studia je Melissa Phillips. Ta dříve pracovala jako manažerka BAFTA Games, měla na starost programy a akce.

Silver Rain Games v současné době zaměstnává přibližně 20 lidí. Ti z důvodu globální pandemie koronaviru pracují ze svých domovů.

Přečtěte si také: V ryze kooperativním It Takes Two musíte zachránit lásku

„V náročném roce jsme dali dohromady mimořádně kreativní tým z celého světa. Společně vytvoříme vzrušující světy,“ dodal Salim, podle něhož EA Originals rozumí jejich vizi.

Electronic Arts chce v rámci programu EA Originals vyhledávat kvalitní nové hry, které se dle jejich přesvědčení budou hráčům líbit, a spolupracovat s nejlepšími a nejodvážnějšími nezávislými studii po celém světě na tom, aby jejich tituly nezapadly a dostaly se hráčům do ruky – s nulovým kompromisem v případě umělecké vize.