Navzdory vydání definitivní edice třetího Age of Empires nezapomněl Microsoft s vývojáři z Forgotten Empires na Age of Empires II: Definitive Edition. Důkazem je oznámení dodatečného balíčku Lords of the West, který vyjde 26. 1. 2021 za 9,99€.

Lords of the West přidá dvě nové civilizace s jedinečnými jednotkami a technologiemi: východogermánský kmen Burgundi a Sicílii, stejně jako tři zcela nové kampaně. V nich převezmete roli Edwarda Longshanka, burgundských vévodů a dalších při bitvách v západní Evropě a Středomoří. K tomu si ještě přidejte 16 nových achievementů.

Přečtěte si také: Battle Royale režim v Age of Empires II: Definitive Edition

V současné době nevíme, proč se Microsoft rozhodl pro dodatečný balíček zrovna pro Age of Empires II: Definitive Edition, když letos vyšla definitivní edice třetího dílu. Nicméně, první a druhý díl je mnohem oblíbenější. Navíc AOE2: DE nedávno obdržela battle royale režim.

Snad se v příštím roce dočkáme informací o zbrusu novém Age of Empires IV, který připravuje studio Relic Entertainment, tvůrci her jako Homeworld, Warhammer 40,000: Dawn of War a Company of Heroes.