Co byste řekli na nápad zahrát si přírodovědný dokument? Plazili byste se kolem predátorů, lovili menší zvířata a lezli po stromech, zatímco vypravěč by popisoval každý váš pohyb? Pokud vám to přijde zajímavé, tak přesně to má v plánu studio Breaking Walls.

Tyhle nevšední zážitky vám nabídne hra Away: The Survival Series, která se odehrává v post-apokalyptické verzi našeho světa. Hlavním hrdinou je vakoveverka létavá, s níž se vydáte na cestu přírodou, ale musíte dávat pozor na nebezpečí. To bude všude kolem vás. Cílem je zachránit svou rodinu.

Dobrodružství nemá být jednoduché. V roli malého stvoření budete prozkoumávat řadu biomů, abyste nalezli jídlo a bezpečí. Každý váš krok vás má zavést hlouběji do přírody, kde narazíte na nové nepřátele a budete čelit novým výzvám. Pamatovat musíte na útočiště, abyste se schovali před divokými zvířaty a špatným počasím.

„Vakoveverky létavé jsou malé, ale vědí, jak přežít. Ulovte svou kořist, odrazte nebezpečné nepřátele a pomocí kradmého pohybu a obratnosti okrádejte větší dravce,“ lákají tvůrci na Away: The Survival Series.

„Podívejte se na svět z úplně nové perspektivy. Prozkoumejte rozmanitý a neuvěřitelně detailní svět plný jedinečných druhů rostlin, zvířat a hmyzu,“ dočteme se v tiskové zprávě. Ta zmiňuje i speciální okamžiky s ovládáním dalších stvoření, například brouky, ještěrky, lišky a další.

Přečtěte si také: Podmořský survival Subnautica 2 se připomíná novými obrázky ukrytými v původní hře

Hra Away: The Survival Series je naplánována na začátek roku 2021 pro PC a PlayStation 4. Hra byla oznámena na jaře minulého roku. Nahoře najdete nové gameplay záběry z Gamescomu a tady dole oznamovací trailer.