Na konzole nové generace od Sony a Microsoftu se dramatický survival This War of Mine dostane ve vylepšení edici nazvané Final Cut, která už dříve dorazila na PC. Dostupná bude od 10. 5. letošního roku. Ve stejný den bude zařazena do katalogu služby Game Pass. Očekává se, že nejen pro konzole Xbox, ale také pro PC.

Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S si This War of Mine zahrajete v rozlišení 4K s vylepšenou grafikou a upraveným rozhraním. Edice Final Cut obsahuje také bezplatné dodatečné balíčky. Jen škoda, že větší rozšíření The Little Ones, Father's Promise, The Last Broadcast a Fading Embers je nutné koupit samostatně.

V This War of Mine nehrajete za elitního vojáka, ale za skupinu civilistů, kteří se snaží přežít v obléhaném městě; bojují s nedostatkem jídla, léků a neutuchajícím nebezpečím v podobě odstřelovačů a nepřátelských lupičů. Hra poskytuje pohled na válku z úplně nového úhlu.

Během dne vám odstřelovači nedovolí opustit vaše útočiště, takže se musíte soustředit na údržbu skrýše: vyrábění, obchod a péči o přeživší. V noci vezmete jednoho z vašich civilistů na misi do série unikátních lokací, abyste našli předměty, které vám pomůžou přežít. Čiňte rozhodnutí o životě a smrti podle vašeho nejlepšího vědomí a svědomí. Snažte se všechny z útočiště chránit, nebo někoho obětujte za vyšší cíle. Během války neexistují dobrá nebo špatná rozhodnutí; záleží jen na přežití. Čím dřív vám to dojde, tím lépe.