Do březnového vydání Dragon's Dogma 2 nás Capcom bude zásobovat krátkými videi s cílem představit tohle akční RPG. První ze série trailerů v pouhých 90 sekundách se zaměřuje na příběh.

Ve hře prožijeme příběh Arisena, šampiona, kterému drak ukradl srdce. Zatímco prostředí odráží svěží kopce jedničky a jejího rozšíření Dark Arisen, tak se dvojka odehrává v paralelním světě obsahujícím dva národy s odlišnými přístupy k dračí hrozbě. Královna regentka Disa instalovala falešný Arisen, aby udržela kontrolu nad královstvím Vermund pro svého syna. Mezitím bestiální národ Battahl považuje nadpozemské pěšáky za zdroj neštěstí a obrátil se k uctívání Lambent Flame a své císařovny Nadinie, aby odvrátil neštěstí.

Na začátku své cesty ve hře si hráči budou moci vytvořit Arisena i hlavního pěšáka pomocí intuitivního a detailního tvůrce postav, který využívá fotogrammetrii pro zvýšení realističnosti vzhledu jednotlivých postav. Hráči si navíc mohou zvolit osobnost svého hlavního pěšáka, která bude určovat jeho chování a volby při rozhovorech v průběhu hry. Jak budou hráči postupovat, odemknou si další povolání.

Pokud jste nehráli původní Dragon's Dogma, tak to nevadí. I tak si dvojku užijete. Hra vyjde 22. 3. na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.