Tento týden nás kromě Cyberpunku 2077 čeká ještě jedno další relativně velké vydání. Konkrétně návrat série Medal of Honor s podtitulem Above and Beyond v prostředí virtuální reality.

Obdobně jako Half-Life: Alyx se Above and Beyond snaží o posunutí VR her kupředu. To zahrnuje i grafické zpracování, jak se nechal slyšet výkonný producent Mike Doran z Oculus Studios. Z toho důvodu jsou doporučené požadavky pro hru trochu vyšší, než bychom asi čekali.

Prozradil totiž, že pro vytáhnutí maxima ze hry doporučují Intel i7 9700K (nebo AMD ekvivalent), 16 GB DDR4 RAM a grafickou kartu Nvidia RTX 2080 nebo vyšší.

Na Redditu se také podělil i několik gameplay záběrů ukazující různé části hry a zároveň nabídnul bližší detaily na některé aspekty a možnosti. Jako první ukázal přestřelku ve vlaku, kde zároveň interagoval s několika předměty. Poté přišla řada na kancelář OSS, ta funguje jako hlavní menu hry a budete si do ní odemknout spoustu předmětů.

Ve hře nebude chybět například ani režim Gauntlet. Ten se točí okolo jednoduchých úkolů s cílem je splnit v co nejkratším čase. Lokace Quartermaster zase nabídne střelnici s možností si vyzkoušet všechny zbraně. Další ukázanou věcí je muzem, které nabídne možnost si přehrát příběhové cut-scény s tou změnou, že během nich budete moci chodit a prozkoumat je ze všech úhlů.

Poslední věcí je poté další mód - Survival. V něm samozřejmě bude cílem přežít, a to s pomocí několik pozitivních i negativních modifikátorů. Co se týče dalších informací, také jsme se dozvěděli, že celá hra vydrží na přibližně 10 až 12 hodin při jednom průchodu a vyzkoušení všech nabízených módů, nepočítaje tedy multiplayer, o němž jsme nedávno psali.

Medal of Honor: Above and Beyond vychází 12. 12. pro PCVR a bude kompatibilní s Oculus Quest (přes Link), Oculus Rift, HTC Vive a Valve Index.