Na konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S vyšla oblíbená simulace Teardown. Ve voxelovém světě budete plánovat perfektní loupež a problémy řešit kreativní způsobem. Zapojíte také hrubou sílu a výbušniny. Hra nabízí plně zničitelné a interaktivní prostředí, kde hnacím motorem je svoboda hráče.

Ve hře na vás čeká kampaň, sandbox a výzvy. V příběhu se stanete majitelem zadlužené společnosti, jež přijímá práci od více či méně pochybných osob. Brzy se ocitnete po kolena v kalné polévce pomsty, zrady a pojistných podvodů. Budete krást auta, demolovat budovy, vyhazovat do povětří trezory, vyhýbáte se robotům... Důležité je postupně vylepšovat svůj rozšiřující se arzenál nástrojů hledáním skrytých cenností rozesetých po prostředí.

V sandboxu máte naopak k dispozici neomezené zdroje a množství vozidel. Žádný tlak, jen potěšení. Ve výzvách zase vyzkoušíte své schopnosti v experimentálních herních režimech. Nové výzvy se odemykají s tím, jak postupujete kampaní obsahující 40 misí. Takže si můžete užívat kladiva, hořáky, hasicí přístroje a nejrůznější zbraně a výbušniny.

Předplatitelé PlayStation Plus Extra a PlayStation Plus Premium navíc hru najdou ve svém katalogu a mohou si ji hned zahrát. Pro PC hráče je dostupná už více než rok a na Steamu má extrémně kladné recenze.

Když se vám hra zalíbí, tak vývojáři plánují další obsah. Na všechny platformy nedávno vydali rozšíření kampaně nazvané Time Campers. Čeká na vás akční jízda na Divokém západě. V budoucnu plánují další tři expanze.

Ve verdiktu naší recenze se dočtete: „Teardown je jeden z těch příkladů, které dokazují, že lze vytvořit unikátní, skvělou a zábavnou hru i s relativně jednoduchým nápadem a necháním hráčů, aby se sami postarali o ty nejlepší momenty. Jde o nádhernou logickou sandboxovou hru, kterou sice sužuje pár nedostatků, ale to jí ve finále neubírá na silných kvalitách.“