Hru roku 2021, úžasný kooperativní titul It Takes Two, doufám zná každý. Josef Fares se především s ní a jeho předchozím titulem, taktéž kooperativním A Way Out, celosvětově proslavil. Nešlo však o jediné jeho hry. Už v roce 2013 byl zodpovědný za režii dojemného příběhu o dvou bratrech ve hře Brothers: A Tale of Two Sons. A ta se skutečně dočkává remaku, jak jsme včera informovali.

Příhodně pojmenované Brothers: A Tale of Two Sons Remake vzniká pod taktovkou v podstatě neznámého studia Avantgarden a vydavatelské společnosti 505 Games. Josef Fares a jeho studio Hazelight se o něj tedy nestará.

Je tak otázka, jakou kvalitu bude remake mít. Jinak kvalitní trailer vyvolává otázku, zda tato hra opravdu potřebuje vůbec remake. Ten totiž slibuje věrnost příběhu i původní hratelnosti s přepracovanými postavami a lokacemi, které jsou převedeny do grafiky nové generace. Zrovna tak je slibován znovunahraný soundtrack živým orchestrem.

Podle všeho bychom se měli dočkat i nových tajemství k odkrytí. Nejdůležitější novinkou je ovšem možnost hru hrát nejen v singleplayeru, stejně jako originál, ale nově i v lokální kooperaci.

Brothers: A Tale of Two Sons Remake by mělo vyjít na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC (Steam, GOG, Epic) už 28. 2. 2024.