V Disney to s herním průmyslem myslí vážně. Po udělení licencí dalším studiím a v návaznosti na investice do Epic Games přichází menší reorganizace. V rámci té došlo k povýšení a najmutí veteránů videoherního průmyslu.

Před dvěma měsíci Myšák oznámil investici 1,5 miliardy dolarů do Epic Games. Jde o dosud největší investici společnosti ve videoherním průmyslu. Z té mají vzejít nové herní a zábavné světy spojené s battle royale fenoménem Fortnite. Pravděpodobně něco jako je LEGO Fortnite, Rocket Racing a Fortnite Festival.

V Disney teď byla povýšena řada dlouholetých herních manažérů, včetně šéfa divize Seana Shoptawa. Ten se stal výkonným viceprezidentem divize a spolehnout se může na nové posily: Ray Gresko a Bjorn Tornqvist.

Ray Gresko je bývalý ředitel vývoje Blizzardu. Má zkušenosti s rolemi programátora, designéra, producenta a výkonného ředitele. Během svého působení v Blizzardu se podílel na Overwatch, Diablu 3 a World of Warcraftu. Také vytvořil první hratelný prototyp Hearthstone. Ještě předtím byl v LucasArts, kde působil jako programátor u Star Wars: Dark Forces a Star Wars: Jedi Knight – Dark Forces II. U Disney nastupuje jako senior viceprezident pro produkty a vývoj. Jeho prací bude úzce spolupracovat s Epicem na vývoji nového universa, které hráčům umožní hrát, sledovat, nakupovat a zapojit se do obsahu od Disney, Pixaru, Marvelu, Star Wars a Avatara.

Bjorn Tornqvist bude v Disney zastávat pozici viceprezidenta pro technologie. Těm se věnoval také v Ubisoftu a ve švédském studiu Massive. Mimo jiné vedl tým cloudové technologie Ubisoft Scalar, online tým The Division nebo Just Dance Now.

Třetí významnou posilou je Jay Ong. Ten téměř deset let vedl tým Marvel Games. Nyní bude mít na starost celosvětové licencování her Disney, a to u všech značek, které pod tuto společnost patří. Všichni čtyři chtějí hráčům přinášet prvotřídní příběhy ve spolupráci s partnery z celého světa.