Capcom pokračuje ve vylepšování a opravě Dragon’s Dogma 2. Dnes zveřejnil aktualizaci pro všechny tři verze hry. Ta na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S neřeší problémy s výkonem, nýbrž jiné věci.

Jako nejdůležitější změnu vývojáři uvádějí oslabení dračího moru, který napadá naše Spawny. Mor bude vzácnější. Když už se někdo nakazí, tak to bude vidět. Všimnete si toho tím, že má zářící červené oči. Kvůli tomu došlo k přidání možnosti přiblížit si obličej Spawna.

Zdravý jedinec bude rovněž méně ukecaný. Postavy mají být celkově chytřejší, nepadat tolik z útesů a vhodněji reagovat na situace na obrazovce. To se týká i přísných pravidel ve městech. Už nebudete zatčeni za to, že bojujete s příšerami. Stejně tak z mini-mapy zmizí již otevřené truhly a opraveny byly chyby/problémy, které mohly způsobit zaseknutí postupu nebo náhlé ukončení mise.

Dragon’s Dogma 2 vyšla před měsícem. V recenzi jsme o hře napsali: „Dragon's Dogma 2, více než cokoliv jiného, je hlavně druhý pokus o první díl. Hra bere veškeré své nápady z prvního dílu a snaží se je udělat znovu a lépe. Ve většině případů se jí daří. Důraz na průzkum a zábavný soubojový systém (alespoň většinu hry) je toho jasným důkazem. Jenom škoda, že v některých ohledech nejde ještě o ten krok dál. Po čase si začnete všímat repetitivních nepřátel, soubojový systém se stane poněkud monotónním a největším problémem je samozřejmě optimalizace. I tak jde o úžasnou hru, kterou by neměli minout jak fanoušci akčních RPG, tak milovníci světů, ve kterém se mohou doslova ztratit.“