Svět Destiny bude rozšířen na přenosná zařízení. Společnost NetEase Games navázala spolupráci s Bungie a oznámila Destiny: Rising. Mobilní RPG střílečka se brzy objeví pro iOS a Android. Bude free-to-play.

Destiny: Rising je zasazeno do alternativní časové linie po době Temného věku. Vývojáři lákají na dosud neznámou éru, kde po děsivém kolapsu civilizace a nebezpečí Temného věku znovu rozkvétá rodící se naděje. Lidstvo zlomilo okovy tyranie a začalo se sjednocovat proti cizím silám, které se ho snažily zničit. Uprostřed chaosu tohoto raného věku pro Město se nová generace Nositelů světla, vzkříšená tajemnými bytostmi známými jako Duchové, vydala obnovit význam lidstva a zajistit jeho budoucnost.

Destiny: Rising se zaměří na multiplayerové boje, včetně těch kooperativních i kompetitivních. Vše v doprovodu příběhových misí kampaně a kooperativních výzev. Hráči budou moci přepínat mezi pohledem z první a třetí osoby. Po vzoru RPG her bude možné si vybrat mezi známými hrdiny ze série a novými postavami. Každá má mít svůj příběh a schopnosti ovlivňující taktiku boje.