Společnost THQ Nordic dnes odpoledne oznámila Darksiders 2: Deathinitive Edition. Vylepšená verze singleplayerové akční adventury z roku 2012 obdrží modernější kabátek na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Darksiders 2: Deathinitive Edition přináší rozlišení 4K, ray tracing a vylepšené nasvícení a stíny. Na PS5 budou využity přednosti bezdrátového ovladače DualSense, včetně haptických vibrací. Ty mají každému úderu v roli Smrti dodat větší hloubku a ponoření do děje. Díky SSD se výrazně zlepší doba načítání hry, což zajistí celkově plynulejší zážitek. Bohužel nevíme detaily o frekvence snímků za sekundu.

Darksiders 2: Deathinitive Edition vyjde 15. října/okróbra tohoto roku. Pokud vlastníte Darksiders II: Deathinitive Edition pro PS4 nebo Xbox One, obdrží nativní verzi pro současnou generaci zdarma. Ti, kteří si hru předobjednají do 14. 10. 2024, tak ji koupí s padesátiprocentní slevou za 15 eur. O vylepšení pro PC se nemluví. Tam tahle edice vyšla už v roce 2015.

Série Darksiders se zrodila v roce 2010 na PC, PS3 a Xboxu 360. Zatím vznikly tři díly odehrávající se na postapokalyptické Zemi, kde lidstvo čelí téměř vyhynutí a andělé bojují prohranou bitvu proti hordám démonů o kontrolu nad světem. Mezi nimi jsou čtyři apokalyptičtí jezdci, poslední z Nephilim, kteří mají za úkol přinést rovnováhu.

První díl se zaměřil na apokalyptického jezdce Válku. O dva roky později jsme se mohli stát Smrtí. Po krachu původní společnost THQ koupila práva Nordic Games, přejmenovala se na THQ Nordic a v roce 2018 přivedla na svět Darksiders 3. Za hrou stálo několik původních autorů z již neexistujícího studia Vigil Games, kteří pracují v Gunfire Games. Ve trojce jsme se vžili do Fury. O rok později jsme si mohli zahrát ještě spin-off prequel Darksiders Genesis zaměřený na Svár, avšak z izometrického pohledu.

Pokud byste raději nové dobrodružství, tak na začátku minulého měsíce byl potvrzen vývoj nových Darksiders. Hru připravuje studio Gunfire Games pod THQ Nordic.