Jezdci apokalypsy se vracejí. Jste připraveni na další jízdu? Minutová upoutávka s pekelným podzemím a třemi ohnivými kamennými hlavami potvrdila vývoj nových Darksiders. Hru připravuje studio Gunfire Games pod THQ Nordic.

Darksiders je třídílná série akčních adventur odehrávající se na postapokalyptické Zemi, kde lidstvo čelí téměř vyhynutí a andělé bojují prohranou bitvu proti hordám démonů o kontrolu nad světem. Mezi nimi jsou čtyři apokalyptičtí jezdci, poslední z Nephilim, kteří mají za úkol přinést rovnováhu.

První díl vyšel v roce 2010 na PC, PS3 a Xbox 360 a zaměřil se na apokalyptického jezdce Válku. O dva roky později jsme se mohli stát Smrtí. Po krachu původní společnost THQ koupila práva Nordic Games, přejmenovala se na THQ Nordic a v roce 2018 přivedla na svět Darksiders 3. Za hrou stálo několik původních autorů z již neexistujícího studia Vigil Games, kteří pracují v Gunfire Games. Ve trojce jsme se vžili do Fury. O rok později jsme si mohli zahrát ještě spin-off prequel Darksiders Genesis zaměřený na Svár, avšak z izometrického pohledu.

Co nás čeká tentokrát? Na odpověď si musíme ještě počkat.