Dvě dobré zprávy pro fanoušky Darkest Dungeon. Pokračování tohoto ponurého tahového roguelike RPG má stanovené datum vydání. Early Acess opustí 8. 5. letošního roku a bude dostupné na Steamu a Epic Games Store. Early Access je pouze na Epicu.

Darkest Dungeon 2 bylo v předběžném přístupu spuštěno 26. 10. 2021. Pokud jste si hru ještě nekoupili, tak v rámci právě probíhajícího Steam Next Festu si můžete stáhnout demoverzi a projít se čtyřmi hrdiny jeden celý region a prozkoumat město Sprawl, případně farmy Foetor. V tomto případě není specifikovaný přesný čas, v rámci celé hry se ale udává, že každá výprava trvá od 30 minut do několika hodin.

Demo je dostupné do 13. 2. Jak víme z dřívějška, v plné verzi bude 12 hratelných hrdinů, pět plnohodnotných různorodých regionů s děsivým prostředím a všelijakých stvůr a výzev a pět finálních bossů.

„Darkest Dungeon II je výpravou zatracených. Sestav si družinu, vybav svůj dostavník a vydej se na poslední výpravu napříč rozpadající se krajinou, abys odvrátil/a apokalypsu světa. To největší nebezpečí, kterému budeš čelit, však může přijít zevnitř...“ dočteme se v tiskové zprávě.

„Vše od statistik až po pravidla bylo vylepšeno a zdokonaleno. Zcela nový systém atributů zapříčiní, že vaše rozhodnutí budou mít větší váhu a hra tak získá ještě větší hloubku. Prožijte tragické příběhy jednotlivých hrdinů. Odhalte jejich plný potenciál prostřednictvím nových dovedností, specializací, předmětů a mnoha dalšího.“

Pokud vám to náhodou uniklo, potvrzena je česká lokalizace.