O výkonnější verzi oblíbené konzole Nintendo Switch se spekuluje řadu měsíců. První zvěsti se objevily už v minulém roce, ale nikdy je představitelé firmy nepotvrdili. Nyní je o přípravě Switch Pro přesvědčen Takashi Mochizuki z Bloombergu. Ten ověřil informace, s nimiž přišel Economic Daily News. Podle jeho zdrojů japonská společnost plánuje Switch Pro, ale stále není rozhodnuto o specifikách.

Switch Pro má mít vyšší výkon a podporovat rozlišení 4K. To by měla být reakce na příchod PlayStationu 5 a Xboxu Series X.

Podle redaktora bude Switch Pro doprovázet spousta her od týmů Nintenda i třetích stran. Tituly mají vyjít současně s konzolí, případně kolem premiéry a mají zaujmout casual i hardcore hráče. To má vysvětlovat o něco klidnější letošní rok na exkluzivity pro Switch. Nintendo si je má šetřit právě pro rok 2021. Nemějte ale strach, tyto hry by měly vyjít také pro současné modely Switche.

Některé zdroje hovoří o vydání Switch Pro v prvním čtvrtletí příštího roku. O tom Mochizuki není tolik přesvědčen z důvodu zaneprázdnění výrobních partnerů Nintenda. Ti se nadále věnují výrobě současných modelů.

Společnost Nintendo v období od března/marca 2017 do konce června/júna letošního roku prodala 61 milionů kusů konzolí Switch. Kromě klasické verze je na trhu také Switch Lite. Tento model funguje jako běžný handheld, zatímco velký Switch je možné připojit k TV.

Přečtěte si také: Na Switch míří Subnautica, Torchlight 3, Hades a další hry