Spekulace o výkonnějším modelu PlayStationu 5 nabírají na obrátkách. Přípravu PS5 Pro potvrzuje další významný zdroj. Tím je novinář Jeff Grubb, který se o nové verzi rozpovídal v podcastu Giant Bomb.

Grubb zopakoval předešlé neoficiální informace. PlayStation 5 Pro bude pravděpodobně na trh uvedena v září nadcházejícího roku. Tento měsíc jsme slyšeli už dříve. Z mého pohledu je jistá druhá polovina roku.

Otazníky panují kolem hardwarových specifikací. Prý kvůli tomu, že v Sony ještě nejsou úplně rozhodnuti. Kde si je Grubb jistý, tak je jedna technologie. Sony má dle něj překvapit velkou věcí v podobě technologie podobné DLSS. Díky vlastnímu řešení strojového vylepšení obrazu má být konzole schopna dosahovat vysokého rozlišení s požadovanou frekvencí snímků za sekundu. Grubb zmiňuje vysokou frekvenci. To bude pravděpodobně 60 FPS. Nicméně, AMD má něco podobného, jmenuje se to FidelityFX Super Resolution (FSR), tak možná Sony  upscalingovou technologii postaví na tom.

Sony by měla dev kity (vývojové verze) PS5 Pro dodat dalším tvůrcům her do konce letošního roku. První důvěrné skupiny (týmy v rámci PlayStation Studios a Square Enix) už je mají. Partneři, jako jsou third-party studia, se mají dočkat nyní.