Adventurní série Syberia je tady s námi již od roku 2002, kdy vyšel první díl. Za tu dobu se hra dočkala tří pokračování a čtvrté je právě na cestě. Celá série je laděna steampunkovým stylem a romány Julese Verna doslova ožívají před očima.

Nedávno se na Steamu objevil profil hry. Pojďme se tedy podívat, co o dalším pokračování říkají samotní vývojáři.

Syberia: The World Before bude mít dvě časové linky. První se bude odehrávat před druhou světovou válkou v roce 1937 a hlavní hrdinkou nám bude Dana Roze. 17letá holčina, kterou by čekala ambiciózní budoucnost jako klavírní virtuóz. Budoucnost je ale nejistá, jelikož drápy nacistů a druhá světová válka se nezadržitelně blíží (cítím tady Pianistu?).

Druhou linkou odehrávající se v roce 2004 nás provede již stará známá Kate Walker. Ta se snaží zuby nehty přežít v solném dole. Upadla zde totiž do zajetí, potom co zažila tragickou událost na cestě k objevení vlastního já.

Čeká nás tedy dobrodružství napříč kontinenty i časem, abychom odhalili tajemství, která byla ukryta déle, než by bylo zdrávo. Na cestě prozkoumáme fantaskní a poetický svět Benoita Sokala s ikonickými postavami. Nebyla by to však Syberie, kdybychom nemuseli čelit různým hádankám, které nám opět promažou mozkové závity.

Máme se těšit na bohatý a strhující příběh s propracovaným systémem dialogů. A tím vším nás bude provázet hudba od mistra Inona Zura, který má na kontě soundtrack k titulům jako například Fallout, Dragon Age nebo Princ z Persie.

Syberia: The World Before má vyjít v příštím roce na PC.