Zklamání? Na první pohled možná. Když na začátku týdne Abubakar Salim lákal na velké oznámení, mnozí byli nedočkaví a očekávali něco spojeného s Assassin's Creed Origins, respektive hlavní postavou Bayekem, kterého si právě Salim zahrál a díky němuž je v posledních letech nejrelevantnější. I přesto, že si i dříve zahrál například ve World of Warcraft: Battle for Azeroth.

Ničeho ve spojením s Bayekem jsme se nedočkali, ale i tato zpráva potěší jakékoliv příznivce her. Herec totiž oznámil založení vlastního studia se jménem Silver Rain Games, v němž se bude starat o režii nové hry v rámci zatím neoznámené IP.

Herní odvětví je velmi inspirující. Vyrostl jsem na hrách, takže to působí jako logický krok, abych je začal i tvořit. Chci dát celému průmyslu a lidem, kteří mě podporovali, něco nazpátek a snad zároveň přinést nějakou novou perspektivu,” zmínil Abubakar Salim v oznamovací tiskové zprávě.

Samotné studio přitom povede Melissa Phillips, která v minulosti pracovala jako manažerka herního programu BAFTA.

Je neskutečně vzrušující začínat práci na nové značce. Zatím jsme jenom ve stádiu prototypu, ale určitě chceme slyšet od všech, kteří by se nám potenciálně hodili do týmu a v následujících měsících si budeme zajišťovat financování,” dodala.

Potrvá ještě dlouho, než od Silver Rain Games uvidíme první hru, ale do té doby můžeme sledovat oficiální web a snad jenom držet palce.